Česnakiniai ledai?

2006 10 09

MeringaItališki ledai (gelato) yra vienas tų dalykų, kuriuos sunku parvežti namiškiams ar laukiančioms meilėms paragauti. Gali prikimšti lagaminą itališku vynu, skaisčių alyvuogių aliejumi (olio extra vergine di oliva) ar balzaminiu actu (aceto balsamico) – trijulė puikių dalykų, kurie, tikėkimės, suras savo vietą ir mano lagamine, – bet ledų teks keliauti į artimiausią ledainę.

Čia pieno šaldymas yra ištobulintas iki kelių dešimčių skonių. Tai ne baltas Sostinės vanilinis plombyras. Sezono metu ypač geri ledai su uogomis, nes į juos dedamos uogos būna šviežios. Egzotiški pasirodė sojų daigų ar pistacijų ledai, bet viską pranoko česnakiniai ledai.

Kadangi italų kalbos tik grazie ciao, tai renkantis ledus labai pagelbsti paveiksliukai su užrašais. Pagelbsti ir suklaidina, nes šįvakar, po septynių darbo dienų, turėjau ragauti česnakinių ledų, kurie pasirodė esą vaniliniai ledai su kiaušinio baltymo pūtėsių gabaliukais (meringa). Tik paragavęs didžiosios egzotikos nuėjau patyrinėti paveiksliuko dar kartą. Kažkokie česnakai, ar ne?

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: